Merkez

0850 888 11 48

e-şube

0850 888 40 48

Yüzme Havuzu Betonarme

Hafriyat yapılıp, blokaj serilirken havuzun çevresinde dışarıdan gelecek suların uzaklaştırılmasını sağlayacak drenaj hattı unutulmamalıdır. Havuzun zemini ve perdeleri dökülürken, bütün hidrolik bağlantılar, deşarj rögarları, borular, süzgeçler, aydınlatma armatür kovaları ve gerekli her türlü beton geçiş parçaları yerine yerleştirilmelidir.

Havuz içinde yapısal ekler (dilatasyon) yapılmasından kaçınırken, havuz çevresinde dilatasyon derzi bırakılması çoğu zaman gereklidir. İçi su dolu havuz ile çoğu zaman toprağa oturan çevre koridor ve terasların statik çalışması farklı olduğundan dilatasyon yapılması gereklidir. Dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de bu yapısal ekler hiçbir zaman malzeme ile kaplanmamalıdır. Bu ek yerleri elastik silikon gibi malzemeler ile sızdırmaz hale getirilmelidir.

Havuzlarda su izolasyonu açısından beton dökülmesi aşamasında soğuk derz bırakılmaması, bırakılması durumunda soğuk derzlerde su tutucu bant vb. önlemler alınmasına dikkat edilmelidir. Beton döküm aşamasından sonra yüzeyde sıva ve şap ile düzeltme işlemine ihtiyaç duyuluyor ise sıvanın mümkünse katkı ile hazırlanması ve kalınlığının 8-15 mm yi geçmemesi gerekir. Daha büyük düzeltme beton kalınlıkları beton yüzeyinden kopmalara sebep olabilir. Betonarme aşamasında havuz ölçülerinin doğruluğu çok önemlidir. Özellikle müsabaka havuzlarında (olimpik yüzme havuzu vs.)yarışma yapılabilmesi için yüzme federasyonu tarafından yapılacak kontrol ve onaya gerek vardır.

 

Neden Biz?

24 Yıllık Deneyim

Konularında Uzman Kadromuz birlikte 24 Yıllık Deneyim ve Tecrübemiz İle Siz Değerli Müşterilerimize Kesintisiz Hizmet Veriyoruz!

Kaliteli hizmet

Yaptığımız işe hakimiz, titiz çalışıyor ve tüm havuz sektöründeki müşterilerimiz için yüksek kalitede ürünler imal ediyoruz.

Güçlü Kadromuz

Başarılı bir sistem için en kritik aşama doğru ekipmanı seçmektir. Doğru ürün seçimi titiz bir mühendislik ön çalışması, uzmanlık ve tecrübe gerektirir.

Sıkca Sorulan Sorular

Filtrasyon sistemi; suda kirlilik yaratan parçaları avlayabilmek için özel kuvars kumu kullanır. Filtre deposu kuvars kumu ile doludur ve yakalanan atık parçacıklara konteynır görevi yapar. Havuzdaki kirlilik içeren su,pompa yardımı ile emilir, ızgaradan kabaca filtre edilir, filtre edilen su vanaya, oradan da asıl temizlik işlemi için filtre deposuna gönderilir. Su içerisinde bulunan ince parçacıkları deponun alt kısmına ayrıştıran kumun içinden emilip geçer. Bundan sonra su vanadan geçip tekrar havuza döner. Bütün bu süreç otomatik ve kesintisiz devam ederek, havuzdaki suyun tam sirkülasyonunu sağlar.
Sirkülasyon ve geri üfleme zayıflar. Filtremizin üstünde bulunan manometre (basınç saati) üzerinde renkler vardır. Filtre kumumuz kirlendiğinde suyun filtreden geçişi azaldığı için basınç yükselir ve gösterge kırmızı renge çıkar. Havuz sirkülasyonu azaldığında veya basınç kırmızıya çıktığında mutlaka ters yıkama ve durulama yapmanız gerekir.
Havuzlardaki kirliliğin temizlemesi için skimerli sistem adı verilen bir teknik uygulanmaktadır. Skimmerli dediğimiz sistem; havuzunuzdaki kirli suyun bir yada birkaç noktadan emilmesi esasına dayanmaktadır. 'Skimmer' bu iş için kullanılan malzemenin adıdır. Filitre tesisinin emişi doğrudan skimmer ve dip emiş hattına bağlandığından bu sistemde denge deposuna gerek yoktur. Özel yüzme havuzlarında sudaki kirliliğin emilmesi ve filitre edilmesi için skimmer tekniği basit ve uygun bir çözümdür.
İçerisine pompa, kum filtre, trafo, elektrik panosu havuz kumanda vanaları, otomatik dozajlama üniteleri ve bunların tesisatlarının sığabileceği yeterli alanı olan, gövdesi fiberden yapılmış ünitedir.
Elektrik sistemleri kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz. Vanalarının kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz. Motor/pompa, filtre kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz. Makina dairesinin temizliğini yapabilirsiniz.
Skimmer, havuz duvarında su hattına monte edilen ve pompanızın emiş ucuna bağlı olan silindirik parçalardır. Savak sistemli havuzlarda bulunan savak, savak gideri, denge deposu gibi sistem elemanlarının yaptığı görevi üstlenir. Filtrenin emişi ile oluşan vakum, havuzdaki suyu ve yüzen yaprak vs. döküntüleri skimmer içine çekerek, ana filtreye veya pompa ön sepetine ulaşması istenmeyen büyüklükteki döküntüleri süzen skimmer sepeti elemanına hapseder. Genellikle farklı boyutlarda dikdörtgen bir açıklığı ve skimmere ulaşan döküntünün havuza geri dönmesini engelleyen menteşeli flatör bir kapağı bulunmaktadır. Liner kaplama sistemli veya betonarme sistemli geleneksel kaplamalı havuzlar için ayrı tasarım öğeleri gerektir-diğinden, farklı niteliklerde üretilmektedirler.
Havuz sirkilasyonu sonucu oluşan akıntı ile skimmer içinden su geçişi sağlanır. Bu sirkilasyon sırasında skimmer içindeki sepete; yaprak veya suda yüzen pislikler dolar. Bu pislikler periyodik olarak üst kapak açılarak kontrol edilir ve sepete dolan pislikler temizlenir.
Havuzdaki suyun seviyesini düşürmek veya suyu direk kanala boşaltmak için havuz tabanına yerleştirilen emiş aparatıdır. Su seviyesinin skimmer altına düştüğü durumlarda, dipemiş vanası açılarak sistemin beslemesi buradan yapılabilir.“UYARI” Dip emiş ile havuz boşaltılmak istendiğinde; motor çalıştırıldıktan sonra havuz suyu tamamen boşaltılana kadar kesinlikle kapatılmaz. Aksi taktirde sistemde hava oluşacağından işlem yarım kalır.